Consumentenorganisatie bevoegd voor massaschades en individuele claims met een sociale en financiële impact.  
   

ARCO ARCOPAR ARCOPLUS ARCOFIN

07/02/2013: Brief met uitleg over procedure
07/02/2013: Veel gestelde vragen

Ongeveer 800.000 mensen hebben ARCOPAR aandelen gekocht. De meeste deden dit vooral wanneer ze destijds bij BACOB een lening afsloten, een verzekering namen of wanneer ze klant werden via een spaar-of zichtrekening. Als deze mensen kregen te horen dat dit een spaarformule was die volledig veilig was en voor een goede opbrengst zou zorgen.

Door de teloorgang van Dexia werden de ARCOPAR aandelen vrijwel waardeloos. De overheid probeerde de brokken te lijmen door een staatsgarantie te voorzien voor het kapitaal. Zowel Europa als de Raad Van State hebben deze staatswaarborg naar de prullenmand verwezen en als resultaat daarvan zijn al deze coöperanten hun opgebouwd vermogen kwijt.

Dolor is op 11 oktober 2011 met een gerechtelijk onderzoek gestart naar de misleiding van Dexia aandeelhouders. Deze strafklacht is zeer ernstig genomen door het parket en men is volop bezig om tot op het bot te onderzoeken hoe het zover is kunnen komen en wie men als verantwoordelijken moet aanduiden en eventueel moet vervolgen.

Dolor ontving duizenden reacties en vragen om ook de belangen van de ARCOPAR coöperanten te vertegenwoordigen.

Dit is een volledig nieuwe procedure waar Dolor de mensen zal toeleiden naar de reeds bestaande strafklacht Dexia. Naast het feit dat de kostprijs zeer laag is (53 euro per dossier) en er zekerheid is dat er geen provisies aan advocaten dienen gestort te worden en men volledig vrij is op elk moment van de procedure zonder financiële gevolgen uit te kunnen stappen, zorgt ervoor dat heel wat mensen deze laatste en ultieme kans grijpen om ooit hun spaarcentjes terug te zien.

In bijlage vindt U een brief over het concept en het opzet van de actie en de twaalf meest gestelde vragen. U kan zich aan aanmelden om de gratis nieuwsbrief te krijgen. U maakt ons een mail over op info@dolorvzw.be met de vermelding ARCO.

U kan ook steeds terecht op het nummer 0475/62 69 61 voor bijkomende vragen.

Dossier Groep ARCO

Dossier Onwettige Belastingen

Dossier Dexia

Terugvordering Electrabel

Dossier Distributietarieven

Dossier Eandis/Infrax

Dossier Kobelco

Dossier Full Immo

Dossier Citibank

Dossier asbest

Dossier Vioxx

Dossier Fortis

Dossier Spaar Select

Dossier Lernaut & Hauspie

Dossier Worldcom

Dossier Recht Op Wonen

Dossier Bagage Zaventem