Consumentenorganisatie bevoegd voor massaschades en individuele claims met een sociale en financiële impact.  
   

Citibank

24/06/2010: Deelname class action tegen Lehman Brothers in VS - update en stand van zaken 28/11/2009: Gebruiksaanwijzing bij model burgerlijke partijstelling
28/11/2009: Model burgerlijke partijstelling
26/10/2009: Aanmeldingsdocument

Op 01 december 2009 staat CITIBANK terecht voor de correctionele rechtbank te Brussel. Naast de bank zelf werden ook enkele leden van de directie in staat van beschuldiging gesteld. Het parket is keihard voor CITIBANK.

Ongeveer 5.400 klanten werden in de loop van 2008-2009 overtuigd om hun spaarcenten te beleggen in een volgens CITIBANK 100% veilige beleggingsvorm. Deze beleggingsvorm werd “gewaarborgd” door LEHMAN BROTHERS. Toen tijdens de maand september 2008 LEHMAN BROTHERS in financiële moeilijkheden kwam en later failliet werd verklaard bleek dat de klanten van CITIBANK al hun spaargeld kwijt waren.

DOLOR heeft vanaf december 2008 samengewerkt met het parket om deze bank voor de rechter te brengen. De beschuldigingen wegen zeer zwaar. Naast misleiding, bedrog, gebrek aan juiste voorlichting zijn er ook beschuldigingen zoals valsheid in geschrifte en witwassen van geld.

CITIBANK onderneemt wanhopig pogingen om hier onder uit te geraken. De bank werd te koop aangeboden aan o.a. CREDIT MUTUEL en dit allicht onder de vorm van een asset deal. Dit zou betekenen dat de gedupeerden in de kou zouden komen te staan. DOLOR heeft zowel het Amerikaanse moederhuis als de Belgische vestiging in gebreke gesteld zodat de gedupeerden bij een veroordeling van CITIBANK kunnen vergoed worden.

De procedure zal in de Franse landstaal gevoerd worden. Dit is een extra moeilijkheid voor de meer dan 70% klanten van CITIBANK die Nederlandstalig zijn. Ook hier zorgt DOLOR voor de gepaste oplossingen om de gedupeerden te helpen.

De meeste gedupeerden ontvingen brieven van de procureur generaal. DOLOR juicht dit initiatief toe. Maar dit is niet voldoende om schadevergoeding te bekomen. U dient zich burgerlijke partij te stellen volgens de geldende wetgeving. Dat dit niet eenvoudig is heeft het proces Lernout & Hauspie aangetoond. Van de ca 2000 mensen die zich persoonlijk aangeboden hebben in Gent zal allicht niemand een schadevergoeding bekomen. Het is dan ook het beste om U te laten vertegenwoordigen door een belangenvereniging of door een persoonlijk advocaat.

Dossier Groep ARCO

Dossier Onwettige Belastingen

Dossier Dexia

Terugvordering Electrabel

Dossier Distributietarieven

Dossier Eandis/Infrax

Dossier Kobelco

Dossier Full Immo

Dossier Citibank

Dossier asbest

Dossier Vioxx

Dossier Fortis

Dossier Spaar Select

Dossier Lernaut & Hauspie

Dossier Worldcom

Dossier Recht Op Wonen

Dossier Bagage Zaventem