Consumentenorganisatie bevoegd voor massaschades en individuele claims met een sociale en financiële impact.  
   

Dexia

De Belangenvereniging Dolor start op 11 oktober 2011 met een onderzoek naar de misleiding van de aandeelhouders door de top van DEXIA. Tijdens het weekend van 8 en 9 oktober 2011 werd de Dexia Holding ontmanteld en werd de Belgische Overheid de enige aandeelhouder van Dexia Bank. Deze bank verwierf ze door 4 miljard euro van de belastingbetaler te betalen. Daarnaast moet de Belgische overheid een bedrag waarborgen van 54 miljard euro om de spaarders te beschermen. De kleine aandeelhouders blijven in de kou staan.

De kleine aandeelhouders voelen zich gedesinformeerd. Zij worden totaal niet betrokken en nog minder op de hoogte gehouden tenzij via de pers.

Het onderzoek dat nu wordt opgestart ligt in het verlengde van een vroeger dossier van Dexia dat Dolor ter harte heeft genomen in 2008. Er is een duidelijk verband tussen de manier waarop Dexia de markt informeerde in 2008 en vooral rond haar dochter FSA en de wijze waarop de communicatie gebeurde tot op heden.

Maar de overheid wil twee soorten aandeelhouders. Deze die behoren tot Arco ,de gemeentelijke holding, Ethias….en de kleine onafhankelijke aandeelhouder. Vooral voor deze tweede groep dreigt een financieel debacle. De overheid weigert om een oplossing te zoeken en laat deze groep in de kou staan.

Dolor zal deze discriminatie met alle rechtsmiddelen aanpakken. Indien nodig wordt er een strafzaak opgestart. Dolor heeft als belangrijke speler in het Fortis debacle van 2008 daar ervaring in en vecht de manier van ontmanteling aan voor het Hof Van Beroep te Brussel teneinde de rechten van de aandeelhouders te verdedigen.

Dolor staat dan ook ter beschikking voor alle aandeelhouders zonder enige vorm van discriminatie.

Om ervoor te zorgen dat alle aandeelhouders op de hoogte worden gebracht kan U het contactformulier op onze website invullen. Gelieve te vermelden hoeveel aandelen U bezit. Dolor zal ook ijveren om een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen. Daarom vragen wij aan iedereen om massaal te reageren.

Dossier Groep ARCO

Dossier Onwettige Belastingen

Dossier Dexia

Terugvordering Electrabel

Dossier Distributietarieven

Dossier Eandis/Infrax

Dossier Kobelco

Dossier Full Immo

Dossier Citibank

Dossier asbest

Dossier Vioxx

Dossier Fortis

Dossier Spaar Select

Dossier Lernaut & Hauspie

Dossier Worldcom

Dossier Recht Op Wonen

Dossier Bagage Zaventem