Consumentenorganisatie bevoegd voor massaschades en individuele claims met een sociale en financiële impact.  
   

Eandis/Infrax

Groene stroomcerticaten zorgen voor een tariefverhoging van 7,5 euro per maand

Vanaf 01 april 2011 zal EANDIS aan elke klant 7,50 euro extra aanrekenen voor een falend subsidiebeleid rond de groene stroomcertificaten. Zelf spreekt men van 6 euro maar men vergeet (?) de 21% BTW bij te tellen. Om dit te mogen doen is er een toelating bekomen van de CREG (energieregulator). Dolor vindt dit onrechtvaardig en zal hier juridische acties tegen ondernemen. Hendrik Boonen, voorzitter van Dolor zal een procedure starten voor de bevoegde rechtbank in persoonlijke naam. De kosten van de advocaat en de procedure worden door de vereniging en door Hendrik Boonen zelf gedragen. Iedereen kan zich hierbij aansluiten in vrijwillige verschijning. De deelname aan deze procedure is symbolisch. Dolor vraagt 6 euro als eenmalige kostprijs te verhogen met 1,5 euro als reservefonds om de kosten van een rechtsplegingvergoeding te dekken, indien wij ongelijk zouden krijgen van de rechter.

Indien U wilt meedoen dan vragen wij U om 7,5 euro te willen storten op het rekeningnummer 001-5075899-62 met als vermelding “neen tegen tariefopslag”. Daarnaast dient U het contactformulier om de website volledig in te vullen. Van zodra beide zaken in ons bezit zijn, krijgt U een formulier om deel te nemen aan te procedure. Uiteraard kunt U zich ook spontaan aanmelden om Uw steun te betuigen voor onze actie. Binnenkort zal ook INFRAX de tarieven verhogen en zullen wij de actie naar hen doortrekken.

Dolor is van oordeel dat er sprake is van discriminatie. Iedereen dient nu te betalen waar een kleine groep beter van wordt, maar waar vooral het bedrijfsleven enorme inkomsten mee opstrijkt. Daarnaast doet Eandis aan contractbreuk. Zij verhogen eenzijdig de prijzen, zonder dat de consument op de hoogte is gebracht. De consument dient ook niet op te draaien voor een slecht subsidiebeleid. Op een moment dat de meeste mensen een eindafrekening krijgen van een strenge winter, is voor velen deze 7,5 euro er teveel aan.

Dolor wil dat de rechter Eandis verbiedt om dit bedrag aan te rekenen en eventuele geïnde bedragen terug te storten.

Dolor komt als enige consumentenorganisatie en rekent dan ook op Uw massale steun. Wilt U ook meerwerken in Uw buurt? Graag zelfs, een telefoontje volstaat op 0475/ 62 69 61- Hendrik Boonen

Dossier Groep ARCO

Dossier Onwettige Belastingen

Dossier Dexia

Terugvordering Electrabel

Dossier Distributietarieven

Dossier Eandis/Infrax

Dossier Kobelco

Dossier Full Immo

Dossier Citibank

Dossier asbest

Dossier Vioxx

Dossier Fortis

Dossier Spaar Select

Dossier Lernaut & Hauspie

Dossier Worldcom

Dossier Recht Op Wonen

Dossier Bagage Zaventem