Consumentenorganisatie bevoegd voor massaschades en individuele claims met een sociale en financiële impact.  
   

Fortis

09/03/2009: Formulier bevraging aandeelhouders Fortis nav overeenkomst 6 maart 2009 07/01/2009: Formulier bevraging aandeelhouders Fortis 11 februari 2009
23/12/2008: Formulier bevraging verkoop Fortis
27/10/2008: Formulier aanmelding infosessies Fortis op 14 november 2008
10/10/2008: Persconferentie 10 oktober 2008: Dolor legt klacht neer met burgerlijke partijstelling ten voordele van de aandelhouders van Fortis
06/10/2008: Formulier bevraging gedupeerde spaarders en beleggers
27/08/2008: Formulier volmacht samenroeping buitengewone algemene vergadering Fortis
18/07/2008: Open Brief aan de raad van bestuur van Fortis

In april 2007 stond het aandeel van Fortis nog bijna 30 euro genoteerd. Donderdag 26 juni kreeg het aandeel zware klappen te incasseren. Het aandeel tuimelde met 19% lager en belandde na de grootste koersdaling ooit op 10,26 euro. Toen was dit het laagste peil in vijf jaar. Ondertussen flirt het aandeel rond de 9 euro. Bange beleggers verkochten hun aandelen toen de bankverzekeraar een kapitaalsverhoging doorvoerde en het interim-dividend schrapte. Beide zaken waren niet aangekondigd. Meer nog: de aandeelhouders kregen garanties bij de goedkeuring van de overname van ABN-Amro dat dit scenario zich niet zou voordoen. Fortis kocht in 2007 ABN-Amro voor 24 miljard euro en is wanhopig op zoek naar geld om deze overname te kunnen betalen.
Kwam daar dan de crisis bij op de internationale geldmarkten en de kredietcrisis in Amerika. De voorzitter van de raad van bestuur wou alles verklaren door melt down in Amerika.
Maar er is meer aan de hand. De Europese commissie heeft Fortis ook verplicht om bepaalde onderdelen van ABN-Amro door te verkopen. Deze verkoop zal allicht door de crisis meer dan 300 miljoen euro minder opbrengen dan eerst gedacht. Fortis moet ook het meerderheidsbelang overkopen dat de maatschappij Delta Lloyd nog heeft in de verzekeringstak van ABN Ambo. Dit zal ongeveer 1 miljard euro kosten.

Op 16 juli 2008 zakte het aandeel op de beurs zelfs even naar 7,76 euro. Daarna kwam een herstel, mede door een tijdelijke opmars van de Bel-20.
Het ontslag van de Votron, de CEO van Fortis op 11 juli 2008 heeft dus geen positieve invloed gehad. Het feit dat hij een riante opstappremie krijgt van 1,3 miljoen euro en voordien een bonus van 2,5 miljoen euro heeft veel kwaad bloed gezet bij de ontevreden beleggers. Zij willen dan ook dat Lippens en met hem de volledige raad van bestuur opstapt.

Dolor heeft zowel aan de CBFA als aan Fortis om een onderhoud gevraagd. De vraag is of één van beiden de stem van duizenden ontevreden beleggers willen aanhoren.

Ondertussen weten wij ook dat Fortis de beleggers (dus hun klanten) in groepen onderverdeelt. Volledigheidshalve gaat het hier om MeesPierson, de private banking dochter van Fortis. Men kleeft naast de naam van de klant ook namen zoals melkkoe, hond, ster of vraagteken. Alles zou berusten op slechte communicatie volgens de directie van Fortis.

Dossier Groep ARCO

Dossier Onwettige Belastingen

Dossier Dexia

Terugvordering Electrabel

Dossier Distributietarieven

Dossier Eandis/Infrax

Dossier Kobelco

Dossier Full Immo

Dossier Citibank

Dossier asbest

Dossier Vioxx

Dossier Fortis

Dossier Spaar Select

Dossier Lernaut & Hauspie

Dossier Worldcom

Dossier Recht Op Wonen

Dossier Bagage Zaventem