Consumentenorganisatie bevoegd voor massaschades en individuele claims met een sociale en financiële impact.  
   

Vioxx

In 1999 lanceerde de farmaciereus Merck Sharp & Dohme (MSD) de nieuwe ontstekingsremmer Vioxx. Dit geneesmiddel zou uitstekend zijn om pijn te bestrijden bij reuma en artrose.

Op 30 september 2004 trekt MSD wereldwijd en vrijwillig het geneesmiddel terug van de markt. Volgens MSD gaat het enkel om een veiligheidsmaatregel en is er geen enkele reden tot paniek. In ons land hebben immers dertigduizend Belgen het medicijn gebruikt.

Een aantal medici voert echter verder onderzoek naar Vioxx en stelt vast dat het innemen van Vioxx leidt tot een verhoogd risico op cardiovasculaire aandoeningen, zoals hartaanvallen en CVA’s. Een aantal bronnen spreken zelfs over het feit dat MSD van in het begin wist, op basis van onderzoeksrapporten, dat er problemen waren, doch dat ze dit hebben verzwegen en de onderzoeksresultaten hebben aangepast.

Uiteindelijk moet ook de farmaciereus toegeven dat het gebruik van Vioxx kan leiden tot hartaandoeningen.

In ons land alleen al zijn er tussen de dertigduizend en de vijfendertigduizend mensen die nietsvermoedend het medicijn hebben gebruikt en daardoor een verhoogd risico op hartaandoeningen lopen.

Dolor heeft een onderzoek geopend over VIOXX om de problematiek in kaart te brengen en slachtoffers de mogelijkheid te geven zich te verenigen.

Heeft U zelf het medicijn genomen of vreest U dat Uw gezondheid schade heeft opgelopen door Vioxx, aarzel dan niet om Dolor te contacteren.

Dossier Groep ARCO

Dossier Onwettige Belastingen

Dossier Dexia

Terugvordering Electrabel

Dossier Distributietarieven

Dossier Eandis/Infrax

Dossier Kobelco

Dossier Full Immo

Dossier Citibank

Dossier asbest

Dossier Vioxx

Dossier Fortis

Dossier Spaar Select

Dossier Lernaut & Hauspie

Dossier Worldcom

Dossier Recht Op Wonen

Dossier Bagage Zaventem