Consumentenorganisatie bevoegd voor massaschades en individuele claims met een sociale en financiële impact.  
   

Bevraging verkoop Fortis

In de loop van februari 2009 zullen de experten het verslag voorleggen besteld door de rechtbank van Brussel om na te gaan of de verkoop van Fortis aan BNP Paribas op een correcte manier verlopen is.

Op het einde van de maand februari 2009 zullen de aandeelhouders zich dienen uit te spreken over de verkoop aan BNP Paribas of voor een andere optie.

Dolor wil dan ook weten wat er leeft bij de aandeelhouders.

Mogen wij dan ook vragen om deel te nemen aan de bevraging die geen enkele verplichting met zich meebrengt. Het is belangrijk om de mening te kennen van de aandeelhouders. Gelieve op volgende vijf vragen een antwoord te geven.


Vraag 1: Bent U van oordeel dat de overname van Fortis door BNP Paribas verlopen is in het voordeel van de aandeelhouders?


Vraag 2: Er loopt een strafklacht neergelegd door een lid van Dolor. Wilt U ook meer weten hoe U kans maakt op schadevergoeding indien dit onderzoek schuldigen aan dit financieel bloedbad zal aanduiden?


Vraag 3: Mocht BNP Paribas afhaken, bent U dan gewonnen voor een volledige nationalisatie en in een later fase het oprichten van een autonome winstgevende Belgische bank?


Vraag 4: Wenst U het oprichten van een parlementaire onderzoekscommissie om na te gaan of er door de overheid ingegrepen is in de diverse stappen van de verkoop tot en met het arrest van het Hof Van Beroep te Brussel?


Vraag 5: Vindt U dat de politici, de raad van bestuur en de leden van het directiecomité persoonlijk dienen aangesproken te worden om minstens een deel van de geleden schade te vergoeden aan de aandeelhouders?Voornaam:
Achternaam:
Straat:
Nummer:
Postcode:
Plaats:
Telefoonnummer:
E-mailadres:
Aantal aandelen Fortis:

Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.Dossier Groep ARCO

Dossier Onwettige Belastingen

Dossier Dexia

Terugvordering Electrabel

Dossier Distributietarieven

Dossier Eandis/Infrax

Dossier Kobelco

Dossier Full Immo

Dossier Citibank

Dossier asbest

Dossier Vioxx

Dossier Fortis

Dossier Spaar Select

Dossier Lernaut & Hauspie

Dossier Worldcom

Dossier Recht Op Wonen

Dossier Bagage Zaventem